2.12.2007

Do piči, alebo do piče?

Do piči, alebo do piče? To je otázka. Aby sa to uviedlo na správnu mieru, musím uznať že podľa pravidiel spisovnej slovenčiny by sa správne malo hovoriť "do piče". Bolo mi to samozrejme jasné už vtedy, keď som začínal písať. Avšak vzhľadom na povahu slova "piča" predpokladám, že v niektorých prípadoch môžeme použiť slangové vyjadrenie "do piči". Toto zvláštne skoloňovanie daného slova sa používa vo východnejšej časti našej krajiny a je to pozostatok skloňovania abovského nárečia (tzv. "vychodňarčina"). Tento blog je o tom, že každý píše tak, ako mu huba narástla, takže je celkom jedno, či povieš do piči, do piče, alebo dokonca dopiči alebo ostravácke pyčo. Je mi absolútne jedno ak sa vyskytujú gramaticcko-morfologické chyby v nadávkach. Jediné, čo mi vadí je, ak nejaký kokotko píše s gramatyckími chibamy ako naprýklad v tejto vete. Takže moje konečné vyjadrenie k tomuto skurvenému problému? Jebem na západniarske "do piče", ja som zo skurveného východu a budem vravieť "do piči" ako sa vraví tam u nás v tých našich vyjebaných Košicoch. Nech každý píše, ako mu jeho pojebaná huba narástla... :)

9 comments:

Anonymous said...

U nás v Ostravě píše !Pičo!. Jenže, většina lidí to neumí číst, a proto to spousty slovenských kolegu píše Pyčo.

Do piče, je to stejné jako pojebaný cip. Ostravák řekne cyp, bo chuj jak lampa, nebo kokot pojebaný. Jenom pražák řekne cííííp a to je chuj jak lampa stejne:))

Vladimir Hrincar said...

ty voooole huuste kecy :D

Anonymous said...

vgrf jsgfh porn432 yrgqfg e iy n ahl

Anonymous said...

taky zebrak co na secko picuje to dotiahne najdalej, snazim sa toho drzat dlhe roky a zacina sa mi darit, bo toti co najviac placu najviacej maju

Anonymous said...

samozrejme ze poznamky typu ze kto co robi tyzden a ne 2 sekundy ma vyjebu do nekonecnej vysiny

Anonymous said...

Ta potim fassa, do tej matky k. piči.

Anonymous said...

Piča je len jedna a má ju každá

Anonymous said...

Tomu ver!

Anonymous said...

Do piči, aj ja som z Košícoch býval, ty chuju. Ešte skôr ako vznikol tento popiči článok 😆